Peis, piper, ved og brann

 - Tørr ved og rene piper hindrer branner 

Peisen gir den ultimate hyttekosen for mange, dessverre er også dette en hyppig brannårsak. Piper og ildsteder må rengjøres og ettersees jevnlig og helst årlig. Spesielt gjelder dette om du har piper med dårlig trekk. En sotet pipe trekker dårlig, gir dårlig forbrenning og dermed uøkonomisk fyring. Faren for pipebrann øker og andelen av giftig kullos (CO) i røyken tiltar. En ovn full av sot varmer dårlig.

Vi kan tilby feiing og tømming av ovner, vi har også samarbeid med Midt-Gudbrandsdal Brannvesen og feie tjenesten. Hvert år «samler» vi opp flere hytter og avtaler med feier, han vil da gi en tilstandsrapport av piper og ildsteder.

Pulverapparat

Dette må kontrolleres jevnlig, vi har inngått avtale med et lokalt firma som er godkjent for å teste og etterfylle slike apparat. Pulver apparatene eller håndslokkerne som du har på hytta kan leveres inn på KIWI Kvam ved avreise og vi kan få sjekket disse til du kommer til neste gang.

Ved

Vi selger TØRR ved både i storsekk, på pall og små sekker.

PS! Husk å sjekke Røykvarslere.

Ring oss gjerne på tlf. 90 94 96 98 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Velkommen til fjells !

Sist redigert fredag, 13 desember 2013 15:46

Værstasjon:

Værstasjon Kvamsfjellet

Kiwi Kvam - Rudland Dagligvare As 

Rondaplassen Utleietun

Lik oss på Facebook

Kvamsfjellet Vel

Rondande Kvamsfjellet Turløypelag

Furusjøen Rundt

Kvam Idrettslag

Kontakt oss

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf. 90 94 96 98 (Ole)

Scroll to top