Rent vann

Bilde av renseanlegg for 20 hytter.

- Vannet på hytta er rent og smaker himmelsk 

Vann er ikke lenger bare vann. Fjell vann smaker som regel veldig godt, men det er nødvendigvis ikke veldig rent. Det er en rekke naturlige forurensings kilder, spesielt i form av beitedyr som gjør at det anbefales å kontrollere vannkvaliteten jevnlig og minst en gang pr. år

Her er noen råd om drikkevann på hytten:

En boret grunnvannsbrønn vil få tilsig av vann fra sprekker i fjellet. Ligger brønnen i et område med lite aktivitet, kan man regne med at vannet er trygt. Dersom brønnen ligger i et landbruksområde eller i et område med mye hytter eller annen aktivitet, kan det være lurt å få analysert vannet for E.coli-bakterier og Intestinale enterokokker relativt snart etter at brønnen er etablert. Hvis man finner slike bakterier, tyder det på at vannet er påvirket av avføring og kan være smittefarlig.

En gravd brønn bør beskyttes best mulig mot at overflatevann renner direkte ned i brønnen. Før man drikker vannet, kan det være lurt å inspisere brønnen med tanke på eventuelle smågnagere som kan ligge døde i vannet. Dersom dette er tilfelle, bør vannet fosskokes før det drikkes. Dersom vannet har skiftet farge fra det normale eller blitt grumsete, er det tegn på at overflatevann kan ha rent ned i brønnen. Slike episoder kan oppstå i forbindelse med snøsmelting eller i forbindelse med sterk nedbør. Overflatevannet kan være forurenset av avføring. I slike situasjoner bør derfor vannet også fosskokes.

Vi utfører prøvetaking og innsendelse av vannprøver for analyse. For større vannforsyningsanlegg kan vi utarbeide internkontrollsystemer og stå for driftsoppfølgingen. Vi formidler også faglig bistand på dette.

Alle våre prøver sendes Labnett Hamar. Prisen på analysene starter på ca. 1500.- kroner for enkle analyser og oppover. I tillegg kommer vårt arbeide med prøvetaking og innsendelse.

Ring oss gjerne på tlf. 90 94 96 98 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Velkommen til fjells !

Sist redigert torsdag, 19 desember 2013 10:17

Værstasjon:

Værstasjon Kvamsfjellet

Kiwi Kvam - Rudland Dagligvare As 

Rondaplassen Utleietun

Lik oss på Facebook

Kvamsfjellet Vel

Rondande Kvamsfjellet Turløypelag

Furusjøen Rundt

Kvam Idrettslag

Kontakt oss

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf. 90 94 96 98 (Ole)

Scroll to top